Een vouwfiets is super compact!

De eerste reden waarom je een vouwfiets kiest, is hoogstwaarschijnlijk de geringe omvang. Deze compacte, vinnige en wendbare modellen zijn ideaal voor stadsmensen die niet bepaald bergruimte te over hebben.

Een vouwfietsje is in een wip opgeklapt en past probleemloos in je appartement wanneer je geen garage hebt. Dankzij de geringe omvang kan je hem perfect stallen in een kast, op het balkon of in de berging.

En woon je op de zoveelste verdieping, dan is het een eitje om je fiets boven te krijgen eens hij is opgevouwen. Je neemt hem gewoon mee in de lift of op de trap, en de fiets dragen doe je als een reiskoffer.

Klein in omvang, groots in comfort: perfect voor in de stad

Nog een belangrijk voordeel: vouwfietsjes zijn verbluffend licht en heerlijk comfortabel. De meeste modellen zijn uitgerust met een frame en een voorvork uit aluminium, om zo min mogelijk te wegen en toch stijf te blijven. Zelfs na een zware werkdag neem je je vouwfiets zo probleemloos mee de bus of de trap op.

Een stadsfiets die je mee mag nemen in het openbaar vervoer

Dankzij de kleine omvang kan je je vouwfiets perfect combineren met andere vervoersmiddelen (metro, bus, tram, trein). Het kost je niks extra, en het is razend handig.

Zo is een vouwfiets Amsterdam de ideale aanvulling voor mensen die het openbaar vervoer gebruiken, maar ook graag wat vaker fietsen. Als je nogal ver van je werkplek woont, dan doe je een deel van de rit met de auto of met het openbaar vervoer, en voor het laatste stukje in het drukke stadscentrum neem je gewoon de fiets.

En als je het hele traject met je vouwfiets doet, dan heb je nog altijd de optie om op het openbaar vervoer te springen wanneer je te laat dreigt te komen of als je een zware dag op het werk hebt gehad.

Voordelen te over dus, en zo komt het dat de vouwfiets de stad blijft veroveren en ook steeds vaker mee op reis gaat. Rijd je al met een vouwfiets, deel dan gerust je ervaringen! Of vertel ons wat jou doet kiezen voor dit leuke vervoersalternatief.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *